Parteneri
Proiectul ”Educație la Înălțime” nu ar fi fost posibil fără parteneri de încredere.
Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României
A fost înființat în 2017, pentru a pune în aplicare prevederile europene și cele din documentele Organizației Națiunilor Unite în materie de dezvoltare sustenabilă. În urma lucrărilor summitului ONU de la New York, a fost adoptată Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, o agendă universală cu obiective clare și cuantificabile, care include un set de 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) şi un plan de acţiune pe urmatorii 15 ani, pentru eradicarea sărăciei extreme, combaterea inegalităţilor, a injustiţiei şi pentru protejarea planetei până în anul 2030. Departamentul funcționează în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în subordinea prim-ministrului și este coordonat de consilierul de stat László Borbély.
Petrom
Proiectul pilot „Educație la Înălțime” a fost declarat câștigător în cadrul concursului „RoSmart” de inovație în educație, organizat de către OMV Petrom.
Aspire Teachers
Viziunea Aspire este un profesor excelent în fața fiecărui copil din România. Din 2016, asociația susține formarea de calitate a profesorilor din România prin activități aplicate de pregătire cu o curriculă multidisciplinară, cu practici pedagogice de impact adaptate la realitățile secolului 21.
Metaminds
Companie care activează în domeniul tehnologiei informației și serviciilor informatice cu care ”Eucație la Înălțime” a realizat prima lecție transmisă din afara granițelor României, de la cetatea Troia din Turcia.
Asociația Cartierul Creativ Carolina
Este o comunitate a tinerilor din Alba Iulia care are printre obiectivele pe termen lung crearea și dezvoltarea de programe inovatoare care să îmbunătățească actul de predare în școlile românești, prin metode non-formale și cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație. Asociația încurajează și susține libertatea de expresie creativă, promovează excelența și diversitatea culturală și artistică.
Fundația Dacica
A luat ființă în anul 2009 și are ca scop principal cercetarea, protejarea și promovarea valorilor civilizației românești, cu o aplecare specială asupra patrimoniului istoric. Fundația organizează constant seminarii și workshopuri în domeniul istoriei vechi și arheologiei cu studenți, masteranzi și doctoranzi și editează cărți și publicații pe teme istorice.
Fundația este condusă de dr. Aurora Pețan, specialistă în istorie, arheologie, filologie și limbi clasice.
Comisia Națională a României pentru UNESCO (CNR UNESCO)
A fost înființată de la data aderării României la UNESCO, în 1956. Comisia colaborează cu ministerele de resort, cu Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO Paris, precum și cu alte instituții și organisme centrale.
GNEX
GNEX este un concept inovator pe piata in materie de gadget-uri. Specialitatea noastra sunt dronele, produse inovative cu ajutorul carora putem explora, vizualiza si percepe tot ceea ce ne inconjoara. "Un observator bun poate fi la inaltime, doar daca el se afla la inaltime"
TVR 2
Începând din 25 martie 2022, de la ora 17:00, în fiecare vineri, lecțiile Educație la Înălțime sunt difuzate de postul public de televiziune TVR 2. Lecțiile noastre ajung astfel la și mai mulți copii si profesori din toată țara.
Editura Arthur
Editura Arthur este un imprint al Grupului Editorial Art, care publică literatură pentru copii, dar şi cărţi esenţiale pentru viitorii părinţi.
BILKA
Compania Bilka a dezvoltat împreună cu echipa ”Educație la Înălțime” o lecție specială de la Turnul Eiffel din Paris, realizată în toamna anului 2022. Companie este specializată în producția și dezvoltarea de sisteme complete pentru acoperișuri. Cea mai mare fabrica de acoperisuri din Estul Europei.
Mona Nicolici
Este expert în CSR, Sustenabilitate și Comunicare și timp de 14 ani a condus Departamentul de sustenabilitate din cadrul OMV Petrom. Mona a creat „Țara lui Andrei”, cea mai mare și mai cunoscută platformă de responsabilitate socială corporativă din România, care a propus soluții, modele și expertiză pentru a sprijini oamenii cu inițiativă care vor să schimbe viață comunităților în care trăiesc. În 2015 a început să se implice în educația din România și a fost, timp de patru ani, ambasadorul României pentru UE în cadrul Săptămânii Europene a Educației Vocaționale. Mona Nicolici realizează în acest moment la Europa FM, Misiunea Verde, o emisiune care promovează educația pentru mediu și sprijină mai multe proiecte pentru protecția mediului.