top of page
9ac9c65b-db82-43e4-98a7-e014e426a326 (1).jpg

Educație la Înălțime

Aducem lumea în clasele elevilor 

Home: Welcome

Ce este EDUCAȚIE LA ÎNĂLȚIME?

Lecții cu drona pentru toate școlile din România și Republica Moldova

    Așteptarea a luat sfârșit! Toamna 2023 aduce un nou sezon de lecții cu drona! Din 6 noiembrie, ”Educație la Înălțime” aduce în clasele celor peste 3000 de profesori înscriși în proiect nu mai puțin de nouă lecții fascinante. Castele  și cetăți care așteaptă să își dezvăluie secretele, peșteri numai bune de explorat, acrobații cu delfinii, considerați a doua specie ca inteligență după om, o lecție salvatoare de la SMURD Tg.Mures, o incursiune prin evenimentele și expozițiile Capitalei Culturale Europene 2023 - Timișoara, o întoarcere în ținutul de poveste al Maramureșului,  o lecție despre refugiați și puterea solidarității în lumea de astăzi.

     Fiecare lecție include concursuri cu premii în cărți în valoare totală de 2400 de lei, oferite de Editura Arthur.
 
   ”Educație la Înălțime” înseamnă lecții multidisciplinare care dau aripi profesorilor. La propriu. Cu ajutorul dronelor, profesorii își poartă elevii la sute și mii de km distanță în locuri de vis, spectaculoase și relevante în procesul de învățare. În locuri menite să îi inspire pe copii și să le arate că lecțiile pot fi un adevărat spectacol de culori și de interactivitate.
 
    Imaginați-vă o lecție specială în care elevii intră în direct cu un loc extraordinar, de unde urmăresc imagini transmise cu o dronă, iar un profesor entuziast le răspunde la întrebări chiar de la fața locului. Așa a început proiectul-pilot Educație la înălțime, în 2020, în județul Hunedoara, unde elevi din trei școli rurale din munții Orăștiei au intrat în direct cu profesori aflați în locuri spectaculoase din diferite colțuri ale țării.



   În primăvara 2021 proiectul a fost extins la nivel național datorită parteneriatului cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României.



   Lecțiile ”Educație la Înălțime” cuprind experimente, reportaje, concursuri, jocuri, întrebări de la elevi pentru profesori și experții invitați, informații din diverse materii și domenii. Toate aceste elemente sunt combinate într-un mod creativ de către profesori cu har împreună cu experți în comunicare și televiziune. Totul pentru ca lecțiile să fie unele memorabile, care să ajungă la inimile copiilor.


Din 2022, lecțiile ”Educație la Înălțime” sunt difuzate de Televiziunea Română pe canalul TVR 2.
 
   Impactul acestui proiect a fost impresionant, lecțiile fiind reflectate în jurnalele de știri ale televiziunilor naționale și locale (Pro TV, Antena 1, Digi 24, Antena 3, TVR 1), în emisiuni tv și radio (”România, Te Iubesc”, și ”I like IT” - Pro TV, Europa FM, Radio România Actualități).

2ad4a7ba-9cea-4dc5-ad8d-d971d5bd8d83.jpg
Home: About
school_17.jpg
Home: Courses
f7366196-7009-41c9-a23f-4a0d29cae186.jpg

Ce cuprinde o lecție EDUCAȚIE LA ÎNĂLȚIME?

ZBOR CU DRONA

EXPERIMENTE, DEMONSTRAȚII, JOCURI

MATERIALE VIDEO/REPORTAJE

MOMENTE DE INTERACTIVITATE LA DISTANȚĂ PROFESOR-ELEVI

INVITAȚI

Home: Courses
Home: About
Home: About
cu drona.jpg

Inițiatori

Marius Toader și Adrian Robe

  Proiectul a fost inițiat de doi oameni de televiziune, Adrian Robe și Marius Toader, care au înființat apoi Asociația Însemne, prin care se derulează acest proiect de educație unic la nivel mondial, care aduce lumea în clasele elevilor folosind drona ca instrument didactic.

Ce ne propunem?

În toamna 2023, EDUCAȚIE LA ÎNĂLȚIME realizează 9 lecții cu drona. Lecțiile vor fi difuzate începând cu 6 noiembrie, pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook. Apoi lecțiile vor fi difuzate și de postul de televiziune TVR 2.


Din 6 noiembrie, ”Educație la Înălțime” aduce în clasele celor peste 3000 de profesori înscriși în proiect nouă lecții fascinante realizate la Castelul Hunedoara, Delfinariul din Constanța, Muzeul Satului Maramureșan din Baia Mare, o lecție despre lupi realizată în cetatea dacică Costești Cetățuie, una despre lilieci la Peștera Cioclovina de Apă, o lecție salvatoare de la SMURD Tg.Mures, o incursiune prin evenimentele și expozițiile Capitalei Culturale Europene 2023 - Timișoara,  o lecție realizată la Iași despre refugiații ucrainieni.

37215eb2-ee54-4536-af9f-2f849a0cb8a1.jpg
Home: Clients

Un proiect al Asociației ÎNSEMNE în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României

Sigla-DDD-online.png
logo insemne.png
Home: Contact
bottom of page